PRIPREMAM...
Kolačići nam pomažu u pružanju boljeg korisničkog iskustva. Korištenjem naše web stranice pristajete na upotrebu kolačića.

Šarena jezera

Stajaćica

Natrag

Ribolovna zona

Vrsta Područje Površina Dužina Dubina
Šarena jezera Stajaćica Istočno od Grada Knina 2,8 ha /// 7 m

Šarena jezera ovom kraju daju posebnu, mističnu draž. Smještena su istočno od Knina, nedaleko od ceste prema Splitu i rijeke Krke u sjeveroistočnom dijelu Kosovog polja na mjestu gdje Kosovčica i Krka tvore trokut koji se zove Burum.

Posjetite ovo nezaobilazno mjesto odmora za oči svih putnika i izletnika i prošetajte uz njihove mirne vode u kojima se zrcale nebo, sunce i oblaci. Prosječna im je dubina oko 11 metara, a nastanjena su šaranom, amurom, klenom, linjakom i bjelicom.  Ime su dobila po „promjeni boja“ sukladno sa izlaskom i zalaskom sunca.

Jedno od nekadašnjih najposjećenijih kninskih kupališta. Ispred jezera, u daljini iza brežuljaka se naziru konture grada i brdo Spas. Iza se nalazi strma, melodramatična litica na kojoj se nalazi magistrala za Polaču, odnosno Split. Ovaj kraj se opravdano mogao nazvati Kninska rivijera, iako se more nalazilo 60-ak kilometara prema jugozapadu.

Šarena jezera PROGNOZA

POSEBNA I MISTIČNA

Dubina do 11m