PRIPREMAM...
Kolačići nam pomažu u pružanju boljeg korisničkog iskustva. Korištenjem naše web stranice pristajete na upotrebu kolačića.

Radne akcije

U organizaciji ŠRD Krka - Knin

Svaki aktivni član Športskog ribolovnog društva "Krka", Knin dužan je sudjelovati na radim akcijama koje organizira Društvo te na taj način sudjelovati u ispunjavanju ciljeva i djelatnosti sukladno statutu Društva.

Što su to radne akcije Društva?

Cilj radnih akcija je uređenje i održavanje ribolovnih voda, prilaza, objekata i okolice na ribolovnim vodama kojima gospodari ovo Društvo, te upoznavanje i druženje članova.

U Planu gospodarenja za tekuću godinu Društvo, kao nositelj gospodarenja, planira najmanje dvije obavezne radne akcije.

Informiranje o radnim akcijama

Radne akcije organizira, provodi, financira i evidentira svaka udruga prema svom godišnjem planu usklađenim sa planom i odlukama Društva, a izvješće podnosi Savezu.

Udruga je na adekvatan način dužna pravovremeno informirati svoje članove o vremenu i mjestu održavanja radnih akcija.

Tko je obveznik radnih akcija?

Radne akcije obavezne su za sve imaoce ribolovnih dozvola ovog nositelja gospodarenja starije od 14 godina.

U slučaju nemogućnosti rada na radnim akcijama, ribolovac može donirati udruzi sredstva u najmanjem iznosu propisanom odlukom Upravnog odbora Društva.

Radnih akcija oslobođeni su invalidi sa invalidskom karticom i osobe starije od 65 godina, ali se radnim akcijama mogu odazvati.

Ostalo

Poslovi na spašavanju riba prilikom elementarnih nepogoda ili slično, priznaju se dvostruko, a evidentira ih tajnik Društva na prijedlog voditelja ribočuvarske službe i o tome izvještava Društvo.

Ne izvršavanje obaveza radnih akcija pojedincu onemogućava kupovinu ribolovne dozvole ovog nositelja gospodarenja, članici Saveza.